Αυτή είναι η σελίδα για την Αθήνα!!
Εδώ το σχέδιο εργασίας!!


Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι Νομικό Ιδιωτικού Δικαίου με κοινωφελή ,πολιτιστικό ,
μη κερδοσκοπικό και έδρα την Αθήνα.Το χρηματοδότησε και το εμπνεύστηκε ο επιχειρηματίας Λάζαρος Εφραίμογλου. Η ίδρυση του κυρώθηκε το 1993 με νόμο της Βουλής των Ελλήνων .
Σκοπός του ιδρύματος είναι να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση και να προάγει την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού .Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους όπως τρισδιάστατα γραφικά ,εφαρμογές εικονικής πραγματικοτητας και αλληλεπιδραστηκές εκθέσεις (Νάνσυ)


Η Βουλή των Ελλήνων
Η Βουλή των Ελλήνων είναι το νομοθετικό σώμα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το τρέχον Σύνταγμα αποτελεί απλό νομοθετικό σώμα, ο αριθμός των μελών του οποίου ορίζεται με νόμο και πρέπει να κυμαίνεται από 200 μέχρι 300. Σήμερα συγκροτείται από 300 μέλη τα οποία εκλέγονται από το εκλογικό σώμα για περίοδο τεσσάρων ετών.Κατά τις περιόδους 1844-1863 και 1927-1935 το κοινοβούλιο αποτελείτο από δύο σώματα, την Γερουσία και τη Βουλή. Στεγάζεται στο κτήριο των Παλαιών Ανακτόρων επί της λεωφόρου Βασίλισσας Αμαλίας, πάνω από την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου βρίσκεται το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.
Στην Ελλάδα, για πρώτη φορά το 1880 με απόφαση του δήμου Ερμούπολης Σύρου, στήθηκε μνημείο στον άγνωστο στρατιώτη του αγώνα του 1821. Στην Αθήνα ιδρύθηκε παρόμοιο μνημείο στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων (Παλαιά Ανάκτορα) και τα αποκαλυπτήριά του έγιναν στις 25 Μαρτίου του 1932 από την τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου. Το ανάγλυφο στο μνημείο αναπαριστά έναν νεκρό γυμνό πολεμιστή, ξαπλωμένο σε ένα εξόγκωμα του εδάφους, που στο ένα χέρι κρατάει ασπίδα και στο κεφάλι φορά περικεφαλαία. Εκατέρωθεν του μνημείου είναι χαραγμένες οι φράσεις "ΜΙΑ ΚΛΙΝΗ ΚΕΝΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΣΤΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΦΑΝΩΝ" και "ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ", φράσεις από τον "Επιτάφιο του Περικλή" του Θουκυδίδη (Φοίβος)


Το μουσείο της Ακρόπολης

Το μουσείο της Ακρόπολης είναι αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο χτίσθηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που είχε βρεθεί πάνω στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. Το νέο κτήριο του μουσείου θεμελιώθηκε το 2003 και άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουνίου του 2009. Ανακηρύχθηκε μέσω τις εφημερίδας Sunday Times το 3ο καλύτερο μουσείο στον κόσμο!! (Αποστολία)


ΜΕΤΡΟ

Ο Μητροπολιτικός Σιδηροδρομικός σταθμός της Αθήνας ή αλλιώς μετρό είναι ένα σύστημα υπογείου σιδηρόδρομου της Αθήνας . Η λειτουργία άλλων όλων των συρμών είναι ηλεκτρική , ενώ η πρώτη γραμμή είναι επίγεια.(Ελένη)

Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας


Η αρχαία αγορά της Αθήνας είναι ο ανοικτός χώρος που βρίσκεται εγγύτατα και βορειοδυτικά της Ακρόπολης. Στην αρχαιότητα αποτελούσε διοικητικό, φιλοσοφικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως το οικονομικό κέντρο της πόλης. Την Αρχαία Αγορά διέσχιζε η Οδός των Παναθηναίων από την οποία διήρχετο η μεγάλη πομπή προς την Ακρόπολη κατά την διάρκεια των εορτασμών των Παναθηναίων που θέσπισε ο Πεισίστρατος και τελούνταν το τρίτο έτος κάθε Ολυμπιάδας.(Βασίλης)


Ευγενίδιο ΠλανητάριοΤο Ευγενίδιο Πλανητάριο είναι μέρος Ιδρύματος Ευγενίδιου το οποίο διμιουργήθηκε με την διαθήκη
του εθνικού ενεργέτη Ευγενίου Ευγενίδης
το 1954. Μέσα στο Πλανητάριο (Σοφία)