Welcome to my page/ Καλωσορίσατε στην σελίδα μου.

Γεια σε όλους, με λένε Βασίλη και είμαι 12 χρονών από τα μαθήματα του σχολείου μου αρέσουν : τα μαθηματικά και η γυμναστική .Πηγαίνω ποδόσφαιρο το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ .Επίσης μου αρέσει και η μουσική, κυρίως τα ντραμς.Εδώ η περσινή μου σελίδα......

ΒασίληςΙστορία

Ιστορικές γραμμές :
external image img1_10.jpg
external image img1_10.jpg
external image img2_2.jpg
external image img3_2.jpg

external image img9_2.jpg
external image img12_2.jpg
external image img14_29.jpg
external image img15_2.jpg
external image img16_2.jpg
external image img17_2.jpg
external image img18_2.jpg
external image img19_2.jpg
external image img20_2.jpg
external image img21_2.jpg
external image img22_2.jpg
external image img23_2.jpg
external image img24_2.jpg
VIDEO
Ελεύθεροι πολιορκημένοι

Αν δεν εμφανίζεται πατήστε εδώ


Άλλα wiki....
http://agglika.wikispaces.com/
Αυτό είναι το wiki μου που έκανα για τα Αγγλικά

Γλώσσα

Χρονικοί σύνδεσμοι:
Όταν , σαν , ενώ , καθώς , αφού , αφότου , πριν , μόλις , προτού , ώσπου , ωσότου , όσο , που , όποτε
Η Αναγέννηση :

Η Αναγέννηση εμφανίστηκε πρώτα στην Β. Ιταλία και μετά από δύο αιώνες στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κατά την Αναγέννηση οι άνθρωποι του πνεύματος μελέτησαν για τον αρχαίο Ελληνικό και Ρωμαϊκό πολιτισμό και σε αυτό βοήθησαν πολύ οι Έλληνες
λόγιοι που πήγαν στην Δυτική Ευρώπη μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
Ένα κίνημα της Αναγέννησης ήταν και ο Ουμανισμός
με τους Ουμανιστές που πίστευαν στην γνώση και στις ικανότατες του ανθρώπου. Η διάδοση των ειδών τους έγινε πιο εύκολη με την ανακάλυψη της τυπογραφίας. Την εποχή αυτή τέχνες όπως η ζωγραφική η γλυπτική και η αρχιτεκτονική είχαν μεγάλη άνοδο. Μεγάλες μορφές της Αναγέννησης ήταν οι ζωγράφοι Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος και Ραφαήλ καθώς και ο αρχιτέκτονας Φίλιππος Μπρουνελέσκι, ο Ολλανδός θεολόγος Έρασμος, Ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Ουίλιαμ Σέξπιρ και ο Ισπανός συγγραφέας Θερβάντες αλλά και ο Ισπανός ζωγράφος Ελ Γκρέκο. Αναπτύχθηκε όμως και οι επιστήμες με τους Αστρολόγους Κοπέρνικο και Γαλιλαίο αλλά αναπτύχθηκε και η ιατρική και η ανατομία. Στις αρχές του 16ου αιώνα (1517) με την θρησκευτική μεταρρύθμιση οι νέες ιδέες επηρέασαν και την θρησκεία. Η πρώτη φάση της ονομάζετε Προτεσταντική με τους προτεστάντες με αρχηγό τους τον Μαρτίνος Λούθηρο εναντιώθηκαν στον Πάπα και κάναν δικιά τους Γερμανική εκκλησία, το ίδιο έγινε και στην Αγγλία αλλά και στην Ελβετία με τον Ιωάννη Καλβίνο . Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αντέδρασε στην προτεσταντική μεταρρύθμιση με την Καθολική μεταρρύθμιση κάνοντας Θρησκευτικό τάγματα και προσπαθώντας να πάρει ξανά με το μέρος της τους προτεστάντες. Την περίοδο της Αναγέννησης συχνοί ήταν οι πολέμιοι μεταξύ Προτεσταντών και των Καθολικών. Από την άλλη πλευρά όμως, ενισχύθηκε
η πιστή στη λογική και η αυτονομία του ανθρώπου ενώ αναπτύχθηκε, κυρίως στο αγγλικό πολιτικό σύστημα, η αρχή της αντιπροσωπευτικής εξουσίας.
external image images?q=tbn:ANd9GcTuBfkQABkVL8yZyOP8zUZ0aWapzurOdo0jn52F6_Yj6e0ipH_wQnkUkDMuexternal image 4189076980_46236ca080_o.jpg


SpiderScribeΛεονάρντο ντα Βίντσι

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (15 Απριλίου 14522 Μαΐου 1519) ήταν Ιταλόςαρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, μουσικός, εφευρέτης, μηχανικός, ανατόμος,γεωμέτρης και επιστήμονας που έζησε την περίοδο της Αναγέννησης.
Θεωρείται αρχετυπική μορφή του Αναγεννησιακού Ουμανιστή,[1] του Αναγεννησιακού καλλιτέχνη, Homo Universalis και μια ιδιοφυής προσωπικότητα. Μεταξύ των πιο διάσημων έργων του βρίσκονται η Μόνα Λίζα και ο Μυστικός Δείπνος.
Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, υπήρξε ακόμα σημαντικός εφευρέτης και επιστήμονας, με σημαντική συνεισφορά στην ανατομία, και την αστρονομία.
external image da-vinci-leonardo-mona-lisa.jpgexternal image Leonardo-Da-Vinci.jpg


Κοπέρνικος

Ο Nικόλαος Κοπέρνικος (λατινικά: Nicolaus Copernicus, πολωνικά: Mikołaj Kopernik, 19 Φεβρουαρίου 147324 Μαΐου 1543) ήταν σημαντικός Πολωνός αστρονόμος. Γεννήθηκε στοΤορούν της Πολωνίας, και πέρασε μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του στο Φρόμπορκ της Βάρμιας, επαρχίας της Πολωνίας όπου και πέθανε. Λίγο πριν το θάνατό του ο Κοπέρνικος εξέδωσε το βιβλίο του «De Revolutionibus Orbium Coelestium Libri VI» («Έξι Βιβλία για τις Περιστροφές των Ουρανίων Σφαιρών»), το οποίο αποτέλεσε τη βάση για την εξέλιξη της σύγχρονης Αστρονομίας. Ο Κοπέρνικος υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία, την άποψη δηλαδή ότι η Γη και τα άλλα σώματα του Ηλιακού Συστήματος περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο, σε αντίθεση με την τότε επίσημη γεωκεντρική θεωρία, που ήθελε τη Γη ακίνητη και κέντρο του κόσμου. Άνοιξε έτσι το δρόμο για τους αστρονόμους της επόμενης γενιάς (ειδικά τον Γιοχάνες
external image 200px-Nikolaus_Kopernikus.jpg
=

Μαθηματικά

Κανόνας
1.

Αν αλλάξω την σειρά προσθετέων ή πολλαπλασιαστέων το άθροισμα ή
το γινόμενο μένουν ίδια. Αυτή είναι η Αντιμεταθετική ιδιότητα της πρόσθεσης
ή του πολλαπλασιασμού.
Π.Χ.
6+4=4+6=10 (Προθετικοί αριθμοί)
7Χ8=8Χ7=56 (Πολλαπλασιαστέοι)


2.
Η δεύτερη ιδιότητα της πρόσθεσης είναι προσεταιριστικη. Προσθέτω τους δύο και στο άθροισμα προσθέτω και τον τρίτο.
Π.Χ.
3+1+2=(3+1)+2
(3+2)+1=6
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

Ο Φιλέας Φογκ ήταν ένας πλούσιος ερευνητής, ο οποίος είχε πολλές φαεινές ιδέες. Κάποια μέρα, πήγε στην Ακαδημία των Επιστημών, στο Λονδίνο, με την ιδέα ότι μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Πολλοί αμφισβήτησαν τα λόγια του, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν το επέτρεπε. Έτσι κάποια βραδιά στοιχημάτισε όλη του την περιουσία (₤20.000) ότι μπορούσε να πραγματοποιήσει ο ίδιος τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι, με τον υπηρέτη του, Πασπαρτού. Η διαδρομή που θα ακολουθούσε ήταν η εξής:


external image 14206.jpg
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη(Εδώ και η διαδρομή)


Αμοργός

Η Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του Κυκλαδίτικου πολιτισμού. Επίσης είχε δεχτεί πολλές φορές επιθέσεις από πειρατές . Όλα τα σπίτια της είναι κάτασπρα όπως και σε άλλα νησάκια. Το κακό είναι ότι δεν έχει πολλά φυτά αλλά πολλές πέτρες και μαντρότοιχους.Καθώς μπαίνεις μέσα σε ένα σπίτι θα δεις κάτασπρους τοίχους με πίνακες ζωγραφικής. Τα κεντήματα επίσης
άσπρα και χειροποίητα.Πιστεύω ότι η Αμοργός είναι ένα εξαίσιο νησί που θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή οποιουδήποτε.
Τώρα και σε power point


external image hora.jpgΓεωγραφία

Ενότητα 1

Ενότητα 2

Ενότητα 3Τι σημάνει ;;;;;;


Ερμάρι = Ράφι , ντουλάπα
φίλντισι= πολύτιμο υλικό
Εύενος= μαύρος
Μανιώδεις= Αυτός που έχει μανία σε κάτι28η ΟκτωβρίουΗ Επέτειος του ΟΧΙ, αφορά την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις επί τελεσιγράφου που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940, στον Έλληνα Πρωθυπουργό, συνέπεια της οποίας ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.
external image greekflagc.jpg
Ποιήματα :
Μεγάλη η δόξα και η τιμή
για αυτούς που μαρτύρησαν
κι μέσα από πολλά δεινά
τον φασισμό χτύπησαν .
* * *
Το αίμα για την λευτεριά
χύνεται δεν μετριέται
και ούτε σταγόνα από αυτό
με χρήμα δεν πουλιέται.
* * *
Και το δεντρί της Λευτεριάς
στην τέφρα του φυτρώνει,
όσοι καιροί κι αν το χτυπούν
θεριεύει , δυναμώνει.
Νίκος Αρβαγίτης


Ο Κύκλωπας

Οι Κύκλωπες ήταν μυθικά όντα της Ελληνικής μυθολογίας και της Ρωμαϊκής μυθολογίας με ένα μάτι στη μέση του μετώπου. Εξάλλου η λέξη Κύκλωπας προέρχεται από τη σύνθεση των δυο λέξεων κύκλος και οφθαλμός και προσδιορίζει κάποιο ον με ένα μόνο μάτι στο κούτελο. Οι μύθοι για τους Κύκλωπες δημιουργήθηκαν κατά τον 9ου και 11ου π.Χ αιώνα.
external image 1-940.png


Οίκος
Ο μύθος της Ευρώπης

Σύμφωνα με το μύθο των Ελλήνων, γιατί υπάρχει και ο μύθος των Περσών (βλέπε πιο κάτω), η Ευρώπη ήταν αδελφή του Κάδμου, ιδρυτή της Θήβας και κόρη του Αγήνορα και της Τηλεφάσσας, ηγεμόνων της Φοινίκης.
external image 250px-Tizian_085.jpg

Charles Dickens

Ο Κάρολος Ντίκενς, ορθότερα Τσάρλς Ντίκενς (Charles Dickens, 7 Φεβρουαρίου1812 - 9 Ιουνίου 1870) ήταν Άγγλος μυθιστοριογράφος.
Ο Κάρολος Ντίκενς υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Άγγλους μυθιστοριογράφους. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους συγγραφείς της Βικτωριανής Εποχής (19ος αιώνας). Η δημοτικότητά του ποτέ δεν μειώθηκε στη διάρκεια της ζωής του και σήμερα ακόμη η εκτίμηση για το έργο του είναι πολύ υψηλή.
Έργα του

  • The Adventures of Oliver Twist (Οι περιπέτειες του Όλιβερ Τουϊστ, 1837-1839)
  • The Old Curiosity Shop (Το παλαιοπωλείο, 1840-1841)
  • A Christmas Carol (Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, 1843)

--------------------------------

(Charles John Huffam Dickens (
play
play
/ˈɑrlz ˈdɪkɪnz/; 7 February 1812 – 9 June 1870) was an English writer and social critic who is generally regarded as the greatest novelist of theVictorian period and the creator of some of the world's most memorable fictional characters.[1] During his lifetime Dickens's works enjoyed unprecedented popularity and fame, and by the twentieth century his literary genius was fully recognized by critics and scholars. His novels and short stories continue to enjoy an enduring popularity among the general reading public.[2][3])
Novels

external image 220px-Dickens_Gurney_head.jpgΤο λαίμαργο σκυλί .


Ήταν ένα σκυλί ένα λαίμαργο
Έτρωγε κάθε μέρα τρία
πιάτα μοτσαρέλα
Άφηνε άδειο το ντουλάπι
το αφεντικό του φωνάζει
και με το φαΐ το τράζει
Είναι έλεος αυτό το σκυλί
το λαίμαργο σκυλί.
external image 2.jpg


Αγωγή
17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Διαφημίσεις

ΚΟΥΤΙ ΦΑΡΣΑΣ
external image L353118002-200.JPG
Φένετε με ένα απλό κουτί
μα αν το ανοίξεις
external image grothia.jpg


ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ Τιμή έκπληξη .

ΓΑΛΑ ΗΡΑΚΛΗΣ

external image Humana-Optimum-1-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%86%CE%B7-350gr-enlarge.jpg


Αν το πιεί θα .....
external image %CE%A6%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1+%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%82.jpg


ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ light


external image Sokolata_Carrefour_04-128.jpg

1% ΛΙΠΑΡΑ
20 ΘΕΡΜΙΔΕΣ
6% ΖΑΧΑΡΗ
50% ΓΑΛΑ LIGHT
10% ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ
70% ΚΑΚΑΟ LIGHT

ΦΑΕ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Τσακιτσαν


external image santouits.jpg
Γαλοπούλα
Μαρούλι
Ντομάτα
Αγγούρι
Φάε ένα απολαυστικό και υγιεινό γεύμα
και .....
Γίνε ο Τσάκιτσαν
external image TSAKI.jpg

Άνθος
external image anthotyro.jpg
Το μόνο ανθότυρο με μόνο 10% λιπαρά και σε εκλεκτική τιμή.
ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΟ .
ΑΝΘΙΣΕ ΚΙ ΕΣΥ!!!
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι ένας Πύργος οθωμανικής[1][2][3][4] οχύρωσης του 15ου αιώνα (χτίστηκε πιθανόν μεταξύ 1450-70). Σήμερα θεωρείται το βασικό μνημείο της Θεσσαλονίκης και είναι ό,τι έχει σωθεί από την κατεδαφισμένη οθωμανική οχύρωση της Θεσσαλονίκης [5]. Η σημερινή μορφή του πύργου αντικατέστησε μια παλιά βυζαντινήοχύρωση που είχε αναφορά στον 12ο αιώνα για να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια ως κατάλυμα φρουράς Γενιτσάρων και ως φυλακή θανατοποινιτών. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο[6] και είναι ένα από πιο γνωστά κτίσματα-σύμβολα πόλεων στην Ελλάδα. Έχει 6 ορόφους, 34 μέτρα ύψος και 70 μέτρα περίμετρο.
external image 250px-White_Tower_of_Thessaloniki_%282007-06-15%29.jpg
ΦΥΣΙΚΗ
ΓιορτέςΧριστούγεννα
Τα Χριστούγεννα (σύνθετη λέξη της δημοτικής Χριστός + γέννα) δηλώνουν την ετήσιαχριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση το σύνολο των εορτών από της Γεννήσεως μέχρι των Θεοφανίων ("Γιορτές των Χριστουγέννων"). Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου.
Το χρονικό διάστημα που περικλείει τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων, ονομάζεται στη λαογραφία[1] και Δωδεκαήμερο.
external image Xristougenna.jpg

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - -
Πρωτοχρονιά


Με τη λέξη Πρωτοχρονιά ή αρχιχρονιά, ή πρώτη του έτους, χαρακτηρίζεται η πρώτη ημέρα του οποιουδήποτε ακολουθούμενου ημερολογιακού έτους. Στις περισσότερες χώρες η ημέρα της Πρωτοχρονιάς έχει καθιερωθεί ως επίσημη αργία(εργασίας) και γιορτάζεται μαζικά. Κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο που ακολουθεί οΔυτικός κόσμος στη σύγχρονη εποχή, πρωτοχρονιά είναι η 1η Ιανουαρίου. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όλες τις χώρες.Υπάρχουν διαφορετικά έθιμα σε όλο τον κόσμο.
external image 250px-OperaSydney-Fuegos2006-342289398.jpgexternal image %CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1+2013.jpg

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - -- -- - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - ---------- - - - ---------------------------- ---- ----- --
Ο άνθρωπος το χρώμα γρι και το κόκκινο πουλί

Αυτός ο τίτλος είναι από ένα βιβλίο της Στεφανίας Βελδμίρη.
Το βιβλίο αυτό λέει για έναν άνθρωπο που η πόλη που ζούσε ήταν γκρι.
Κάποια στιγμή ο άνθρωπος είδε ένα πουλί που τον πέρασε για σύννεφο
και πήγε και έκατσε στο αριστερό χέρι του ανθρώπου για πάντα.
Έτσι ο άνθρωπος έγραψε ένα βιβλίο για αυτό. Βγήκαν πολλά
αντίγραφα αλλά ένα έμεινε αδιάβαστο, η κυρία που της το είχαν
χαρίσει το πέταξε στα σκουπίδια . Έτσι μια μέρα όταν 2 παιδιά
ψάχνανε για φαγητό στους κάδους (το παιδιά ήταν φτωχά )
βρήκαν το αδιάβαστο βιβλίο. Και μετά με τα φίλα του βιβλίου
φτιάξανε χάρτινες μπάλες και με αυτές στόλισαν τον κάκτο που είχαν.
external image block33-2012-gri-074.jpg?w=576&h=345external image block33-2012-gri-072.jpg?w=576&h=397


Φωτογραφίες και λεζάντες

ad080c60fb1a2b5af2648d7e32ea2a22_L.jpg
Οι ανασκαφές συνεχίζονται με πολύ πάθος !

euro-xartonomismata-1a31a9e2f1.jpg
Λεφτά υπάρχουν ! Δεν θα κοπούν οι μισθοί!

6179256b0179e0aa2d9a19da45f15fc0_S.jpg
Πλοίο σε λιμάνι βυθίστηκε δεν έχει βρεθεί ακόμη το γιατί ...............

external image 659b633c73fa75b9f907409caacd2cab_S.jpg
Σωτήριο γκολ με αυτήν την νίκη ο ΠΑΣ- ΓΙΑΝΝΕΝΑ δεν θα υποβιβαστεί.

2446fed04528c87c6be7708f0052c2c9_L.jpg
Η θερμοκρασία είναι κάτω από το 0 αλλά φένετε οτι οι κάτοικοι της περιοχής το απολαμβάνουν !


Χάρτες

Οδησσός, Οντέσκα, Ουκρανία
Τεργέστη, Ιταλία

Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
Ψαρά (Χίος)

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη


Η Τάφρος των Μαριανών


Η Τάφρος των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης10.971[1] μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό στα ανατολικά των Μαριάνων νήσων (Mariana Islands).
Η τάφρος έχει περίπου 2.550 χιλιόμετρα μήκος και μέσο πλάτος μόλις 69 χιλιόμετρα φτάνοντας το μέγιστο βάθος στο σημείο Challenger Deep. Εάν το Έβερεστ, το ψηλότερο βουνό της Γης με ύψος 8.848 μέτρα, βρισκόταν στο βαθύτερο σημείο της τάφρου τότε θα ήταν καλυμμένο με 2.123 μέτρα από νερό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βαθύτερο σημείο της τάφρου δεν είναι το κοντινότερο σημείο στο κέντρο της Γης, καθώς η Γη δεν είναι τέλεια σφαίρα με αποτέλεσμα πολλά σημεία του πυθμένα του αρκτικού ωκεανού να βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο της Γης. και
Στο κάτω μέρος της τάφρου, όπου οι πλάκες συναντιούνται, η στήλη του νερού από πάνω ασκεί μια πίεση 1086 bar, πάνω από χίλιες φορές την κανονική ατμοσφαιρική πίεση στην επιφάνεια της θάλασσας.
external image 250px-Marianatrenchmap.png
Bulling / Νταηλίκι

Το νταηλίκι (τουρκική: dayılık) είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμού ή εξαναγκασμού. Αυτή συνεπάγεται περιοδικά επαναλαμβανόμενες πράξεις που σκοπό έχουν την επιβολή ενός ατόμου ή μιας ομάδας πάνω σε ένα άλλο άτομο ή ομάδα, επομένως μια «ανισορροπία δυνάμεων». Η εν λόγω ανισορροπία μπορεί να είναι κοινωνική ή/και σωματική. Το θύμα του εκφοβισμού αναφέρεται και ως στόχος.
Το νταηλίκι αποτελείται από τρία βασικά είδη κακοποίησης – συναισθηματική, λεκτική και σωματική. Συνήθως, πρόκειται για ανεπαίσθητες μεθόδους εξαναγκασμού όπως η ψυχολογική χειραγώγηση.
Το νταηλίκι κυμαίνεται από την απλή μορφή εκφοβισμού σε πιο σύνθετες μορφές, στις οποίες ο νταής ενδέχεται να έχει έναν περισσότερους «υπαρχηγούς» που μπορεί να φαίνεται να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον «αρχι-νταή» στις δραστηριότητές του. Το νταηλίκι στο σχολικό ή εργασιακό χώρο αναφέρεται και ως ομότιμη κακοποίηση.
Το νταηλίκι μπορεί να προκύψει σε οποιοδήποτε περιβάλλον στο οποίο ανθρώπινα όντα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αυτό περιλαμβάνει το σχολείο, την εκκλησία, την οικογένεια, το χώρο εργασίας, το σπίτι και τις γειτονιές. Είναι ακόμη ένας παράγοντας ώθησης στη μετανάστευση. Ο εκφοβισμός είναι δυνατό να λαμβάνει χώρα μεταξύ κοινωνικών ομάδων, κοινωνικών τάξεων και ακόμη και μεταξύ χωρών (υπερβολική εθνικοφροσύνη, σοβινισμός). Σε διεθνή κλίμακα, πλασματική ή πραγματική ανισορροπία δυνάμεων μεταξύ των εθνών, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υπογεγραμμένης συνθήκης μεταξύ κρατών, παρατίθενται συχνά ως μία από τις κύριες αιτίες τόσο του Α΄ παγκόσμιου πολέμου όσο και του Β΄ παγκόσμιου πολέμου. Για να το θέσουμε πιο απλά, ιστορικά και υπό αυτή την οπτική γωνία, το νταηλίκι σε διεθνές επίπεδο οδήγησε σε τουλάχιστον δύο πολύ μεγάλους και δαπανηρούς διεθνείς πολέμους.
Ερωτηματολόγιο
WORDLE ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Wordle: Εκφοβισμός


TAGXEDO

Bulling.jpg
ΠυρπολικόΤο λεγόμενο πυρπολικό πλοίο υπήρξε το κατεξοχήν ιστιοφόρο καταδρομικό πλοίο στις θαλάσσιες πολεμικές επιχειρήσεις των Ελλήνων κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.Τα πυρπολικά ήταν παλιά πλοία, ή πλοία πολύ φτηνής , γεμάτα με εύφλεκτα υλικά. Χρησιμοποιούνταν για να βάλουν φωτιά σε εχθρικά πλοία ή να προκαλέσουν πανικό στο πλήρωμα τους. Αγκιστρώνονταν πάνω στα εχθρικά πλοία και κατόπιν το πλήρωμα έβαζε φωτιά με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη ή μεγάλη πυρκαγιά. Το πλήρωμα του πυρπολικού εγκατέλειπε το πλοίο λίγο πριν αυτό εκραγεί.
external image images?q=tbn:ANd9GcSH4xnaxWA_j3-O3B9yh5HYMCyc9RZFiy0CjIsE-G19J20W27v4external image 350px-Fire_ship_by_Volanakis.jpg


Ανδρέας Μιαούλης


Ο Ανδρέας Μιαούλης - Βώκος (Ύδρα 20 Μαΐου 1769 - 11 Ιουνίου 1835 Πειραιάς) ήταν Έλληνας καραβοκύρης, δηλαδή πλοιοκτήτης, ο οποίος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, ως διοικητής ναύαρχος του ελληνικού στόλου, αλλά και στην μετέπειτα πολιτική ζωή του τόπου, με αποκορύφωμα την ανταρσία της Ύδρας κατά του Καποδίστρια, που είχε ως αποτέλεσμα την πυρπόληση του εθνικού στόλου στον Πόρο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τιμήθηκε πλείστες φορές από το Οθωνικό καθεστώς, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην τριμελή επιτροπή που προσέφερε το στέμμα στον νεαρό τότε Όθωνα. Υπήρξε ο γενάρχης της οικογένειας των Μιαούληδων και γιος του ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αθανάσιος Μιαούλης.
external image 250px-Miaoylis-elaio.jpg
=

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ =
Σήμερα θα μιλήσουμε για την κάτι πολύ καλό αλλά σύγχρονος και πολύ κακό!
Την τεχνολογία !!!
Η τεχνολογία αποτελείτε από πολλά και διάφορα πράγματα! Τους υπολογιστές
τα laptops, net/notbooks, κινητά τηλέφωνα (i phone, smartphone κ.α) αλλά και tablets.
H τεχνολογία όμως μας επηρεάζει πολύ κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο πωρωμένοι
που κάθονται σε υπολογιστές και κινητά για πολύ ώρα (7-10) ώρες το κανονικό όριο
είναι 2 ώρες αλλά πολλοί άνθρωποι δεν το τηρούν κάτι που βλάπτει τον κόσμο !!!
Ένα άλλο βλαβερό πράγμα είναι η ραδιενέργεια που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα
και μεγαλώνοντας πεθαίνεις πολλές αρρώστιες.
Αλλά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία και κάνουν
την ζωή τους πιο εύκολη με αυτά όπως οι γιατροί και οι επιστήμονες κάνουν καλύτερα την
δουλειά τους με την βοήθεια της τεχνολογίας!
Τελικά η τεχνολογία κάνει καλό στον άνθρωπο εξαρτάτε πως θα την χρησιμοποιήσει αυτός ......
external image 0705873.jpgexternal image images?q=tbn:ANd9GcThv6F5wA_XbyCrBr5W5_r6sQ4xuWHQdyg_2cxHIDQTz257XGrtigexternal image images?q=tbn:ANd9GcRpTlJKysBbhoXlcOg39ItcsKcephEDD_Aq2eSu85tsXYIbOSse


ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ


Το αεροπλάνο είναι αεροσκάφος (πτητική συσκευή) βαρύτερη από τον αέρα, (σε αντίθεση με το αερόστατο), με ακίνητες πτέρυγες, (σε αντίθεση με το ελικόπτερο), υπό τις οποίες εκ της ταχύτητας που αναπτύσσει δημιουργείται δύναμη άνωσης, που κρατά αυτή στον αέρα. Η κίνηση προς τα εμπρός επιτυγχάνεται με την προωθητική δύναμη του κινητήρα, ελικοφόρου ή στροβιλοκινητήρα. Χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων, σε ειρηνικούς αλλά και πολεμικούς σκοπούς.


external image 300px-Tarom.b737-700.yr-bgg.arp.jpgexternal image 220px-Antonov_An-2_in_Vitebsk.jpgexternal image 220px-X43a2_nasa_scramjet.jpg
Thinglink

Η Επανάσταση του 1821
Story Bird

opaaaa.png


Επίσκεψη στην ΑθήναΕαν δεν εμφανίζεται το βίντεο κάντε κλικ εδώ


MΑΘΗΜΑΤΑ ΓΥΜΑΝΑΣΙΟΥ (Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά)